)
Espressofudgebrownies med sjokolade, kaffebønner og salt
Du trenger
Brownie:
200 g mørk sjokolade
150 g smør
150 g mel
180 g sukker
20 g kakao
ca. 120 g egg (2 stk)
Topping:
150 g mørk sjokolade
100 g lys sjokolade
150 g fløte
50 g espresso eller sterk kaffe
15 g smør
10 g kaffebønner
½-1 ss flaksalt
Slik gjør du
Brownie:
Kle en form, ca. 15 x 20 cm, med bakepapir og sett ovnen på 170 grader celsius.
Finhakk sjokoladen, eller bruk sjokoladeknapper, og ha den i maskinen sammen med smøret. Sett på Flexivisp og start programmet for sjokoladesmelting. Stopp programmet så snart alt er smeltet, løft bollen ut av maskinen og la kokeplaten kjøle seg helt ned.
Sett tilbake bollen og tilsett mel, sukker og kakao, og bland sammen.
Tilsett eggene og bland på lav hastighet.
Hell røren i formen og glatt den ut.
Stek i midten av ovnen i ca. 15 minutter. Kaken skal være bevegelig i midten mens kantene skal ha stivnet.
La kaken avkjøles helt i formen.
Topping:
Mal eller hakk kaffebønnene.
Finhakk sjokoladen, eller bruk sjokoladeknapper, og hell i bollen med fløte, espresso og smør. Start Chocolate Melting-programmet og kjør til den er helt smeltet.
Fordel sjokoladekremen på kaken og sett den i kjøleskapet i 10 minutter.
Ta formen ut av kjøleskapet og dryss over kaffebønner og flaksalt. Sett formen tilbake i kjøleskapet.
Sett formen tilbake i kjøleskapet for å stivne helt.
Skjær i biter av ønsket størrelse og server med pisket krem.