Äppelmos

Eplemos

Når det er tid for å høste epler og lage eplemos, er passertilsatsen uunnværlig. Du slipper å skrelle og kjerne eplene, noe som gjør det mye raskere å lage eplemos. I hjemmelaget eplemos kan du justere sukkermengden og prøve å tilsette andre frukter, for eksempel pærer. Du kan også tilsette krydder i eplemosen; kardemomme, sitrus og vanilje er gode smakskombinasjoner.

Du trenger

  • 1 kg epler

  • ½ kg sukker (kan utelates)

Gjør som følger

  1. Forvarm ovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.

  2. Vask eplene og skjær dem i mindre biter. Legg eplebitene på brettet og legg en stekeplate oppå.

  3. Stek i ovnen til eplebitene er myke, ca. 15 minutter.

  4. Kjør all frukten gjennom silen. Ta skålen med avfall og kjør den gjennom en gang til.

  5. Mål opp eplemosen og hell den over i en kjele. Tilsett omtrent halvparten så mye sukker som fruktmos og varm opp under omrøring til sukkeret har løst seg opp. Det må ikke koke!

  6. Hell eplemosen på glass, la den avkjøles og sett den i kjøleskap.