)
Enkle gnocchi på trangia-kjøkkenet
6
porsjoner
Med brunet smør, vintersquash, spisskål, einerrøkt svinekjøtt og tyttebærsyltetøy.
Du trenger:
Gnocchi
500 g melen potet
250 g hvetemel
4 eggeplommer
1 ts revet muskatnøtt
Salt
Tilbehør:
300 g spisskål (finhakket)
150 g einerrøkt svinekjøtt (terninger på 2x2 cm)
150 g vintersopp (eller østerssopp)
100 g tyttebærsyltetøy
50 g smør
Tyttebærsyltetøy (forbered dagen før)
250 g fryste tyttebær
80 g sukker
Slik gjør du
Skrell potetene og kok dem i saltet vann. La dem renne av og avkjøles litt. Press gjennom en potetpresse i en bolle.
Bland potetmosen med egg og salt til en pasta. Vend inn melet, litt om gangen, til en jevn deig. Deigen skal være ganske løs, men kan formes med melede hender.
Kjevle ut deigen til 2-3 cm tykke pølser på en melet benk. Pakk dem inn i plastfolie slik at du kan transportere dem. Før steking skjærer du dem i 3 cm store biter og legger dem på et melet underlag.
Kok opp rikelig med saltet vann i en stor kjele. Kok gnocchiene i omganger i 2-3 minutter, de er klare når de flyter opp til overflaten. Ta dem opp med en skje og la dem renne av på tørkepapir.
Varm opp smøret i en stekepanne. Stek svinekjøttet på høy varme til det er gyllenbrunt og gjennomstekt, tilsett deretter gnocchiene og stek til de er gylne. Tilsett vintersquash og kål og stek alt på høy varme under stadig omrøring. Fordel på tallerkener og server med rårørte tyttebær.
rårørte tyttebær
Bland i en bolle og la tyttebærene tine sammen med sukkeret. Rør av og til for å løse opp sukkeret.