)
Deilig dessertpizza
Pizza passer til alle anledninger – store som små – og kan nytes som forrett, hovedrett eller dessert. Det beste er at du kan toppe den med det du eller gjestene dine liker best.
Her får du en himmelsk oppskrift på dessertpizza med pistasjkrem, luftig vispet ricotta, jordbær og hakkede pistasjnøtter.
Du trenger
Pizzadeig
12 g gjær (ca. 1/4 pakke)
1,5 dl lunkent vann
1 ss olivenolje
1 ts salt
4 dl hvetemel
Topping
Pistasjkrem (hjemmelaget eller fra valgfritt merke)
Ricotta
Fløte
Jordbær
Pistasjnøtter
Slik lager du den
Pizzadeig: Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett vann og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett olivenolje, salt og mesteparten av hvetemelet. Elt deigen smidig, enten for hånd eller med kjøkkenmaskin. Tilsett mer mel ved behov.
Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og la den heve i romtemperatur i ca. 1 time, eller i kjøleskap i ca. 8 timer eller over natten.
Mens deigen hever – visp ricotta sammen med en skvett fløte til den blir luftig.
Form deigen til en rund pizzabunn og smør ut pistasjkremen.
Stek pizzaen i din Big Green Egg til kantene er luftige og har fått en gyllen farge.
Ta ut pizzaen og topp den med vispet ricotta, skivede jordbær og hakkede pistasjnøtter.