Burek med köttfärs

Burek

4

porsjoner

Gyllen og sprø burek med masse deilige smaker. Rullene kan også fylles med spinat, ost eller sopp, og pensles med enten olje eller smør – selv foretrekker jeg smør.

Ingredienser:

  • 1 pakke filodeig (kjølt på rull, ca. 500 g)

Fyll

  • 1 stor gul løk

  • 500 g kjøttdeig av storfe

  • 2 ss solsikkeolje

  • 1 ts nykvernet svart pepper

  • 1 ts malt allehånde

  • 1 ts malt kanel

  • 1 ss sumak

  • 1 ts salt

Til pensling

  • 50 g smeltet smør

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 grader (varmluft).

  2. Skrell og finhakk løken. Stek løk og kjøttdeig i litt olje i 3–4 minutter til kjøttet har fått fin farge. Tilsett paprikapulver, spisskummen og salt. Rør om og la fyllet avkjøles.

  3. Gjør klar en lang arbeidsflate. Legg ut filodeigsark i lengderetningen med overlapping – ca. 4–5 ark i bredden med noen centimeters overlapp. Pensle mellom skjøtene med smør eller olje så de fester seg sammen.

  4. Legg ytterligere 2–4 lag med filodeig over på samme måte for å få en solid bunn.

  5. Fordel kjøttfyllet i en lang stripe langs den ene langsiden, med litt avstand til kanten.

  6. Brett inn kortsidene lett, og rull så hele deigen sammen til en stor rull fra langsiden med fyll. Pensle rullen med smør eller olje.

  7. Flytt rullen forsiktig over på en bakepapirkledd stekeplate (bruk to stekespader eller hjelp deg med papiret).

  8. Stek midt i ovnen i 20–30 minutter, til bureken er gyllen og sprø.