Broccolisoppa

Brokkolisuppe

4

Porsjoner

La deg omslutte av en skål med grønn, kremet lykke! Denne brokkolisuppen er både enkel å lage og full av smak fra mild hvitløk, aromatisk timian og sødme fra erter. Perfekt som en lett lunsj eller en varmende middag – toppet med frisk gressløk for det lille ekstra.

Du trenger

  • 1 stk fersk brokkoli

  • 1 l vann

  • 1 dl erter

  • 1 stk liten gul løk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 stk grønnsaksbuljongterning

  • 1 dl fløte

  • 1 ss maisstivelse

  • ½ ss tørket timian

  • 5 g smør

  • Salt

  • Svart pepper

Topping:

  • 1 ss gressløk

Slik gjør du

  • Vask brokkolien og skjær i mindre biter.

  • Hakk løk og hvitløk.

  • Smelt smøret i en kjele og tilsett brokkoli, løk, hvitløk og timian. Rør og fres til løken begynner å få farge.

  • Løs opp buljongterningen i varmt vann, tilsett og kok til stilkene er myke (ca. 10 minutter).

  • Visp sammen fløte og maisstivelse. Tilsett sammen med ertene og kok opp under omrøring.

  • Ta kjelen av varmen og miks suppen glatt.

  • Smak til med salt og pepper, og topp med hakket gressløk.