)
Brokkolisuppe
4
Porsjoner
La deg omslutte av en skål med grønn, kremet lykke! Denne brokkolisuppen er både enkel å lage og full av smak fra mild hvitløk, aromatisk timian og sødme fra erter. Perfekt som en lett lunsj eller en varmende middag – toppet med frisk gressløk for det lille ekstra.
Du trenger
1 stk fersk brokkoli
1 l vann
1 dl erter
1 stk liten gul løk
1 fedd hvitløk
1 stk grønnsaksbuljongterning
1 dl fløte
1 ss maisstivelse
½ ss tørket timian
5 g smør
Salt
Svart pepper
Topping:
1 ss gressløk
Slik gjør du
Vask brokkolien og skjær i mindre biter.
Hakk løk og hvitløk.
Smelt smøret i en kjele og tilsett brokkoli, løk, hvitløk og timian. Rør og fres til løken begynner å få farge.
Løs opp buljongterningen i varmt vann, tilsett og kok til stilkene er myke (ca. 10 minutter).
Visp sammen fløte og maisstivelse. Tilsett sammen med ertene og kok opp under omrøring.
Ta kjelen av varmen og miks suppen glatt.
Smak til med salt og pepper, og topp med hakket gressløk.