Bullar med hasselnötskräm och frosting

Boller med hasselnøttkrem og glasur

Du trenger

Hvetedeig:

  • 25 g gjær

  • 300 g vann

  • 100 g sukker

  • Ca. 400 g hvetemel

  • 75 g smør

  • ½ ts salt

Fyll:

  • Ca. 2 dl hasselnøttkrem

Sukkerlag:

  • 1 dl vann

  • 1 dl sukker

Glasur:

  • 75 g kremost

  • 50 g smør

  • 45 g melis

  • 1 ss hasselnøttkrem

Topping:

  • 25 g hasselnøtter, hakkede

Slik gjør du

  1. Ta frem smøret, både til hvetedeigen og glasuren, slik at det er romtemperert.

Hvetedeig:

  1. Klargjør maskinen med deigkrok og stor bolle.

  2. Smuldre gjær i bollen og tilsett vann. Bruk varmeplaten til å varme opp vannet.

  3. Tilsett sukker og mel. Velg elteprogrammet og bland alt sammen.

  4. Tilsett smør og salt, gjenoppta programmet og la maskinen jobbe til deigen er klumpfri og løsner fra kantene på bakebollen. Tilsett mer mel om nødvendig.

  5. Sett på sprutbeskyttelsen og start heveprogrammet.

  6. Kle en bakeform, ca. 20 x 30 cm, med bakepapir.

Utkjevling:

  1. Kjevle ut deigen til en firkant, ca. 40 x 30 cm.

  2. Fordel hasselnøttkremen over hele deigen og rull den sammen. Skjær 12 stykker, ca. 4 cm brede og legg dem spredt i formen med snittflaten opp.

  3. La heve tildekket i 45 minutter.

Sukkerlag:

  1. Bland varmt vann og sukker under omrøring til sukkeret er oppløst.

Steking:

  1. Sett ovnen på 200 grader.

  2. Stek bollene midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til de har fått farge.

  3. Hvis midten av bollene har hevet seg for mye, kan du trykke dem forsiktig ned med baksiden av en skje.

  4. Pensle på sukkerlaget og la dem avkjøles mens du lager glasuren.

Glasur:

  1. Visp sammen mykt smør, kremost, melis og hasselnøttkrem til en krem.

  2. Smør glasuren på bollene, dryss over hakkede nøtter og server!