Riktig glass til sommerens drikker

Riktig glass til sommerens drikker

Kjølende drikk

Et glass lemonade i hagen, en punch til sommerfesten eller et glass bobler som innledning på festkvelden?
Det finnes mange anledninger til å nyte noe forfriskende i glasset!

SPØRSMÅL & SVAR OM ROSÉ TIL JENS DOLK

SOMMERKLASSIKER BOBLE

FORFRISKENDE SOMMERDRIKKER

Rosa elderflower champagne

Med rosa bobler får du sommerens lekreste og kanskje mest luksuriøse drink.

4 glass

  • 1 dl konsentrert hylleblomstsaft

  • 1 flaske rosa champagne eller

  • mousserende vin, 75 cl

  • Jordbær

  1. Bottna champagneglass med saft.

  2. Ved servering: Fyll opp med godt avkjølt vin og legg en jordbær i hvert glass.

Jordbærbål med ingefær

8–10 personer

  • 500 g jordbær

  • 100 g fersk ingefær

  • 5 lime

  • 1 l ingefærøl (ginger beer)

  • 1 l mineralvann

  • 1 krukke mynte

  • Eventuelt 3 dl vodka

  • Isbiter

  1. Skyll og rens jordbærene. Skrell ingefæren og skjær den i skiver. Skjær limen i tynne skiver.

  2. Legg ingefær og mineralvann i en stor bolle eller beholder med kran.

  3. Skjær jordbærene og legg dem i sammen med limeskivene.

  4. Skyll mynten og legg dem ned sammen med vodka og isbiter.

Fransk 75 champagnecocktail

Gin, sitron og sukkerlag utgjør basen i denne kjente drinken som toppes med champagne eller fransk musserende vin.

1 glass

  • 40 ml gin

  • 20 ml silad ferskpresset sitronsaft

  • 15 ml sukkerlake

  • Sure! The translation of "is" from Swedish to Norwegian is "is".

  • ca 100 ml tørr musserende vin, foreslått en fransk crémant

  1. Sukkerlake: Kok opp like deler sukker og vann i en kjele og rør til sukkeret har løst seg. Ta av platen og la det avkjøle.

  2. Rist gin, sitronsaft og sukkerlake med is i en shaker til den blir iskald og duggete.

  3. Sil opp i champagneglass og fyll på med godt avkjølt musserende vin.