Nyttårsmiddag
)
Nyttårsmiddag
Med Norden som inspirasjon har vi satt sammen en luksuriøs 3-retters meny som garantert vil imponere gjestene rundt nyttårsbordet!
Kveldens treretters meny for 12 personer
Nyttårsaften er en tid for å unne seg litt ekstra når det kommer til mat og drikke. Vi byr på en forrett med friske, syrlige og mineralske smaker som gir en lett og oppkvikkende start på kvelden. Hovedretten følger opp med en dypere og mer krydret smak, før desserten runder av med en harmonisk kombinasjon av friskheten fra forretten og de fyldigere tonene fra hovedretten. Resultatet blir en spennende kontrast og en helhetlig smaksopplevelse som vi tror vil overraske og begeistre hele nyttårsselskapet.
Forrett
Tartar av kveite med eple, kvede, rømme, håndpisket rognkjeksrogn, gressløk og bjørkeolje
Hovedrett
Villand med aronia- og lavendelsjy, spiralpotet, ristet jordskokkpuré, fersk trøffel og syltede solbær
Dessert
Multebær, varm mandelkake smaksatt med kardemomme og avkjølt skum av hvit sjokolade og muskat

Forrett – Tartar av kveite
Serveres med eple, kvede, rømme, håndpisket rognkjeksrogn, gressløk og bjørkeolje.
Denne tartaren minner om en ceviche, men med en tydelig nordisk vri. Ceviche er en klassisk rett fra Sør-Amerika hvor fiskefileter raskt marineres i limejuice med salt, urter og løk, før det serveres sammen med marinaden og diverse tilbehør.
Her har vi laget en nordisk variant hvor fisken i stedet får syrlighet fra kvedejuice og toppes med hengt rømme og håndpisket rognkjeksrogn. Den håndpiskede rognkjeksrognen gir retten en elegant touch og er et spennende alternativ til tradisjonell rogn. Hvis det er vanskelig å få tak i kvedejuice og håndpisket rognkjeksrogn, kan du bruke sitronsaft og rogn av for eksempel laks eller ørret.
)
)
Hovedrett – Villand
Serveres med aronia- og lavendelsjy, spiralpotet, ristet jordskokkpuré, fersk trøffel og syltede solbær.
Villand har en smak som minner om and, men med en mørkere og mer raffinert viltsmak. Det betyr at den med fordel kan kombineres med andre smaksrike ingredienser på tallerkenen. Trøfler og stekt jordskokk gir smaksprofilen den rette dybden, mens solbærene bryter fint av med sin livlige syrlighet. En smakfull og fyldig hovedrett som passer best sammen med drikke av lignende karakter.
)
)
Dessert – Multebær
En fantastisk kombinasjon av multer, varm mandelkake smaksatt med kardemomme og avkjølt skum av hvit sjokolade og muskat.
I denne desserten briljerer de gylne bærene fra nord i en herlig kontrast mellom kulde og varme med krydder som gir multene et ekstra løft!
For å avslutte middagen på topp og med et festlig drikkealternativ synes vi at en drink passer best til desserten. Her har vi tatt utgangspunkt i Hvonn Aperitif som base, da den er et veldig godt alternativ til sprit/likører. For å balansere de bitre tonene fra aperitifen koker vi en sukkerlake på nyper og molte og tilsetter litt eplesyre for friskhet.
)
)
Løft nyttårsmiddagen din med proffenes platingtips!
Vil du ta nyttårsmiddagen til et enda høyere nivå? Har du hørt om «plating»? Det er et begrep som brukes i kokke- og restaurantbransjen
for å beskrive den kunstneriske og estetiske presentasjonen av mat på en tallerken. Målet er å gjøre maten så fristende og visuelt tiltalende som mulig ved å velge riktig tallerken til retten og deretter skape en attraktiv presentasjon ved hjelp av ulike teknikker. Sjekk ut våre beste plating-tips her!
)
)
Ønsk gjestene velkommen med varme flammer
Ta imot gjestene med levende flammer og server en deilig varm drink ute i hagen. La saftig, langtidsstekt kjøtt tilberedes på rotisseri i Kamado Sumo – og ja, man kan selvsagt grille også på nyttårsaften!
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)