Matreise til Midtøsten

Matreise til Midtøsten

Stjernekokken Tareq Taylor tar oss med på en smaksreise til Midtøsten! Han inspirerer med smakfulle dipper som hummus og muhammara, friske salater som tabbouleh – og til og med en pizza som man lager i stekepannen.

Menyen

Maten fra Midtøsten byr på rike smaker, sterke farger og dype tradisjoner – her kombineres friske urter, varmende krydder og generøse småretter til å deles rundt bordet. Ønsker du å invitere til en middag med midtøsten-tema, har vi satt sammen en meny med ulike lekre retter som garantert imponerer!

Tenk på å blande ulike teksturer og temperaturer for å skape balanse på meze-bordet. Kalde retter som tabbouleh, hummus, labneh og oliven kombineres med varme, mettende retter som burek, pizza, kjøtt og falafel. Sørg for at det finnes både dipper, brød og salater – og la krydder og ingredienser gå igjen for en rød tråd. Prøv gjerne disse rettene:

Smaker fra Midtøsten

Er du glad i mat med mye smak og krydder? Da vil du føle deg hjemme i denne smakspaletten! Her er tips på noen smaksettere du kan bruke i matlagingen:

  • Krydder: spisskummen, korianderfrø, sumak (frisk og syrlig – perfekt til salater), paprikapulver, kanel, kardemomme, nellik, muskat, chili, za'atar

  • Friske ingredienser: bladpersille, mynte, hvitløk, sitron

  • Smakstilsetninger: granateplesirup, tahini, olivenolje

Tabbouleh

Denne salaten passer til det meste på et arabisk middagsbord, men også til for eksempel grillmat og buffet. De store mengdene persille og mynte gir karakter og friskhet.

Utvalgte produkter

Stekepannepizza

Denne pizzaen lages direkte i stekepannen! Først steker du grønnsaker og krydder, river over mozzarella og legger et arabisk brød oppå. Så snur du hele pizzaen og topper med tomater, mynte, granateplekjerner og grønn chili.

"Denne retten laget jeg og familien min da vi var i Palestina for noen år siden – og den ble fantastisk god. Za'atar er en krydderblanding som kombinerer tørket syrisk oregano med tørket, malt sumak og sesamfrø, en nyttig blanding som kan smaksette nesten hva som helst."

- Tareq

Oppskrifter

Tabbouleh

Denne salaten passer til det meste på et arabisk middagsbord, men også til for eksempel grillmat og buffet. De store mengdene persille og mynte gir karakter og friskhet.

Vis mer
Muhammara

En krydret dip laget av paprika og valnøtter – perfekt som dipp til godt brød eller som en smaksrik saus til maten.

Vis mer
Burek

Gyllen og sprø burek med masse deilige smaker. Rullene kan også fylles med spinat, ost eller sopp, og pensles med enten olje eller smør – selv foretrekker jeg smør.

Vis mer