Champagneglass

Champagneglass

Riktig glass hever opplevelsen

Denne drikken fortjener et skikkelig fint glass. Spørsmålet er hvordan du skal velge? Det finnes i dag
Hovedsakelig tre typer champagneglass som alle har sine egne fordeler. Her får du en liten
guide i hva som passer deg og hva du vil ha ut av ditt glass.

Tre typer av glass

Fløyteglass (flute)

Et langt glass med en smal omkrets og lang eller middels lang stilk. Et elegant glass som tydelig viser drikkens bobler. I kupen kan man ofte kjenne en grov overflate der boblene samles og heves til toppen av glasset. Det er utformet for å øke strømmen av bobler i drikken. Dette glasset brukes ofte til musserende viner av yngre årgang, siden formen på kupen ikke hjelper så mye med å bevare duften av en god champagne.

Tulpanglass (tulipan)

Tulpanglasset er veldig likt fløytelasset, forskjellen er at åpningen buer innover med en bredere midje. Utformingen på dette glasset gjør at duftene fanges og føres opp til nese og munn når man drikker. Den smale åpningen gjør at drikken når tungens fremre del, og da fremheves søtheten i drikken. Derfor er dette et populært glass blant eksperter. I sin utforming ligner glasset et hvitvinsglass, så mange finsmakere kan velge å servere champagnen i hvitvinsglass fremfor i coupe- eller fløytelass.

Tefatglass (coupe)

Et estetisk tiltalende grunt glass med bred kant. Dette er et stilfullt glass som passer veldig godt til bryllup og festlige anledninger på grunn av dets fine design. I tillegg er dette glasset perfekt for et mektig glastårn. Dog har boblene og duftene en tendens til å smette ut i den store åpningen, så er du ute etter et ekspertglass bør du sikte deg inn på et tulipanglass.

CHAMPAGNE, CAVA, PROSECCO?